Novasol og Foreningen Business Kolding præsenterer de tre nominerede til titlen som Årets Turismevirksomhed 2018.

31. januar 2019

Vinderen kåres torsdag 28. februar 2019, hvor Foreningen Business Kolding inviterer til Awardshow 2019 på Comwell i Kolding. De nominerede er...

Magtens Smykker

”En udstilling af internationalt format, hvor alle berøres og får 750-års historie helt ind på kroppen”. Det var ambitionen bag udstillingen, da Museet på Koldinghus i maj måned 2018 åbnede dørene til ”Magtens Smykker”.

I 2018 fyldte Kolding og dets gamle kongeslot 750 år. Det fejrede Museet på Koldinghus med udstillingen ”Magtens Smykker”, der gav besøgende mulighed for at komme helt tæt på smykker, man aldrig før har haft mulighed for at se.

Gennem smykker, medaljer og ordner rejste udstillingens gæster fra år 1268 til 2018: fra Erik Klippings signetring til Prinsesse Maries helt nye safirdiadem; fra diskret Rolex-ur til Madeleine Albrights feministiske broche; og fra en kz-fanges hjemmelavede broche til den engelske Dronning Elisabeths danske Dagmarkors med 118 perler og 2000 diamanter fra 1863, som skabte vores tradition med at give et Dagmarkors som dåbsgave.

Janus Møller er tiltrådt stillingen som direktør for Koldinghus 1. december 2018

Magtens historie blev fortalt af næsten 200 prangende, provokerende og rørende smykker i udstillingen, der alle havde haft enten direkte eller indirekte betydning for Koldinghus’ historie og de nationale og internationale fortællinger, som slottet er en del af. 

“En udstilling af internationalt format, hvor alle berøres og får 750-års historie helt ind på kroppen.”

Smykkerne kom fra museets egen samling og generøse udlånere som det danske, norske og svenske Kongehus, Tiffany & co. i New York, Cartier i Paris, Shamballa Jewels, Napoleonmuseet i Schweiz, Kongernes Samling på Rosenborg, Designmuseum Danmark, Nationalmuseet samt veteraner og private arvinger.

Udstillingen åbnede med en folkefest i Kolding. Dronning Margrethe sejlede ind med Kongeskibet sammen med sine to søstre, Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie, hele byen var mødt op for at fejre byen og slottets 750-års jubilæum og hele den danske presse var samlet. Udstillingen fik 6 stjerner i 6 danske dagblade, massiv dækning i radioen og på tv, sit eget dokumentarprogram på DR2 og international omtale i magasiner, blogs og på de sociale medier.

Udstillingen, der med 105.000 gæster har været den bedst besøgte udstilling på Koldinghus nogensinde, var med til at understøtte Koldings historie fra det lokale til det globale. Koldinghus havde i 2018 172.000 besøgende. Det højeste besøgstal i over antal i 20 år. Udstillingen havde også en afgørende betydning for hoteller, restauranter og handelslivet i byen, der kunne melde om flere gæster end normalt.

Besøg Koldinghus på www.koldinghus.dk 

 

City Kolding

Det summer af liv i Kolding midtby, når der er Torvedag tirsdag og fredag, til den årlige Kulturnat og når City Kolding afholder forskellige arrangementer og events med det formål at samle byen og trække gæster til udefra, som f.eks. til Øllets Dag.

City Kolding har til formål at samle de handlende inden for bymidten, at markedsføre Kolding by som et attraktivt handelsområde og sikre et samarbejde mellem turisme, kultur og handel. Men City Kolding er meget mere end det. City Kolding er med til at sikre rammerne for et attraktivt handelscentrum – og samarbejder da også med mange forskellige aktører om at skabe en livlig og attraktiv bymidte.

Men hvad skaber så en hyggelig, livlig og attraktiv bymidte? Er det de mange små hyggelige oaser som AL passagen, Rådhuspladsen og området omkring åen, er det når citytoget Lotte Rie stille futter gennem byen en lørdag formiddag, er det maskotterne Bymidte-Kaj & Cityline – eller er det når julelysene funkler i december måned. I hvert fald yder City Kolding en kæmpe arbejdsindsats for at få det hele til at lykkes. Cityforeningen og medlemmerne bakker 100% op, når andre aktører laver arrangementer i byen – som f.eks. kulturnatten, Kolding Lightfestival og et byjubilæum.

Citychef Mette Schumacher i gågaderne

Et arrangement der er helt unikt er Øllets Dag, der falder på den første lørdag i september. Kolding har været en af de første byer til at fejre dagen, og folk kommer kørende i busser fra andre byer for at opleve stemningen.

“Oplev Kolding. Bliv forført af byens puls. Det summende liv i gågaden og de lokkende attraktioner, du ikke finder andre steder i kongeriget.”

Et arrangement som Majmarkedet, som er en fast tradition i Kolding har eksisteret siden 1972 og er videreført gennem alle årerne og er i dag den største handelsdag i city.

Også Julemandens Hus i december er helt unik for Kolding. I Koldings ældste hus hænger børnenes julestrømper stuvet sammen, det er her de yngste afleverer sutten og så er det her man kan give en næstekærlig gave – en gave til Koldings udsatte børn. Hver formiddag i december er der over 80 børnehavebørn, der spiser deres madpakker i huset og får en gratis tur med Lotte-Rie.

Oplev Kolding. Bliv forført af byens puls. Det summende liv i gågaden og de lokkende attraktioner, du ikke finder andre steder i kongeriget. Brug en dag, en uge eller måske resten af dit liv i Kolding. Vi lover du bliver forelsket.

Besøg City Kolding på www.citykolding.dk

 

Ocean Adventures

De har modtaget flere priser, de har adopteret en kyststrækning, og så uddanner de ca. 500 dykkere om året. Det prisbelønnede dykkercenter Ocean Adventures har i den grad sat Kolding og Lillebælt på landkortet inden for dykkerverdenen. De lærer kursisterne at tale Lillebælt’sk.

Ocean Adventures er 5 stjernet certificeret PADI-Divecenter, hvilket betyder, at de kan tilbyde internationale anerkendte dykkercertifikater. De er Danmarks 2. største PADI uddannelsescenter og har uddannet dykkere siden 2007 – fra amatørdykkere til instruktører.

Og uddannelse er da også deres kerneforretning, men de sælger også dykkerudstyr, både fra butikken i Kolding og på nettet. Derudover afholder de forskellige events som prøvedyk i svømmehallen, snorkelture, undervandsjagt og teambuilding under overfladen. De underviser gerne grundskoleelever og har lavet valgfag til udskolingen i Kolding Kommune i samarbejde med Ungdomsskolen.

Ocean Adventures - fra venstre Martin Pedersen, Kim Byrialsen og Christina Petersen

Ocean Adventures har netop modtaget en pris for deres store arbejdsindsats med dykkerindustrien i Danmark. De uddanner miljøbevidste dykkere, men har stor fokus på at oplyse, formidle og fungere som ambassadører for verdenshavene. Ligeledes har de modtaget PADI's GREEN STAR AWARD for at drive en grøn virksomhed.

“De uddanner miljøbevidste dykkere, men har stor fokus på at oplyse, formidle og fungere som ambassadører for verdenshavene.”

Og lige netop formidling er det vigtigste for Ocean Adventures. De ca. 30 freelance instruktører ser sig mere som formidlere, der kan fortælle de fantastiske historier fra under vandet, end de ser sig selv som undervisere - og dykkere fra hele landet ringer da også til dem for at få gode råd til dykkerturen. Passion er en del af hverdagen, og underviserne brænder for det de laver.

Ocean Adventures promoverer Lillebæltområdet som Danmarks dykkercentrum, og har, i samarbejde med Naturpark Lillebælt, blandt andet skrevet deres eget dykkerkursus om livet i Lillebælt

Og så var der da lige det med adoptionen af en kyststrækning. De har adopteret en kyststrækning ved Løverodde, som de skal passe på, rydde op og holde rent – og så skal de overvåge og lave dataindsamling på livet i Lillebælt – til glæde for os alle.

Besøg Ocean Adventures på www.oceanadventures.dk