Koldings placering som nr. 65 ud af 93 kommuner i Dansk Industris nye erhvervsklimaundersøgelse er svær læsning, når vi ser en kommune med så mange positive tiltag.

4. december 2020

Debatindlæg

Koldings placering som nr. 65 ud af 93 kommuner i Dansk Industris nye erhvervsklimaundersøgelse er svær læsning, når vi ser en kommune med så mange positive tiltag.

Som Dansk Industri selv gør opmærksom på, har forløbet omkring Kolding Havn påvirket undersøgelsen negativt. Forhåbentlig vil den nye politiske aftale om havnen, og havnens virksomheders ønske om fornyet dialog, føre til en mere positiv stemning.

Det handler derfor i høj grad om øget dialog og et endnu bedre samarbejde. Vi mener i Business Kolding, at der er mulighed og behov for styrke båndet mellem byrådet og erhvervslivet, således at begge parter får en bedre forståelse for hinandens situation.

Fakta er at Kolding tiltrækker nye virksomheder og vokser i indbyggertal år for år. Der er skabt i tusindvis af nye arbejdspladser, vi er blevet et regionalt uddannelsescenter og en af vores største udfordringer er faktisk at nå at have udlagt tilstrækkeligt med erhvervsjord til de kommende års udvikling.

Vi skal sammen finde vej til en grøn omstilling, en endnu bedre service og et endnu mere attraktivt erhvervsklima så vi kan fortsætte væksten de kommende år.

Vi skal være virksomhedernes foretrukne placering, lyder det i kommunens nye erhvervs- og vækstpolitik. Det er et godt mål, som stiller store krav. Derfor vil vi i det kommende år invitere politikerne til en tættere dialog om erhvervsudvikling, og forpligte hinanden på at løfte Kolding Kommunes erhvervsvenlighed.

Det fortjener vi, for det går faktisk ret godt i Kolding.

 

Debatindlægget er bragt i Jydske Vestkysten 2. december 2020.

Af
Pierre Legarth, Direktør, Pierre Ejendomme A/S, Bestyrelsesformand, Foreningen Business Kolding
Otto Popp Clausen, Direktør, OPC Invest A/S, Bestyrelsesformand, Fonden Business Kolding
Ole Rudbeck Petersen, adm. direktør, Alfa Laval Kolding A/S, Bestyrelsesmedlem, Fonden BusinessKolding
Henrik Larsen, Afdelingsdirektør, LEA Ejendomspartner, Næstformand, Foreningen Business Kolding