En sen eftermiddag i efteråret 2020 sad tre drenge på IBC og snakkede om mulighederne for en skoleopgave, da de så skolens rengøringspersonale gøre rent og spritte af. Det var her ideen til virksomheden Safesprayer blev født.

17. marts 2023

Safesprayer blev startet af Malte Kierkegaard Erichsen, Mads Maarup Henriksen og Søren Joachim Homann Kjær og startede en eftermiddag på IBC, da de oplevede et behov for en ny og miljøvenlig måde at desinficere på. Hjemsendt pga. Corona havde de god tid til at løse problemet med desinficering, som var forbundet med farlig kemi og fysisk hårdt arbejde.

“Vi fik idéen til at lave en elektrificeret sprayer, så det bliver nemmere og mere effektivt at fordele et desinfektionsmiddel og undgå at bruge en klud.”

Mads Maarup Henriksen, Safesprayer

- Vi fik idéen til at lave en elektrificeret sprayer, så det bliver nemmere og mere effektivt at fordele et desinfektionsmiddel og undgå at bruge en klud, men da der ikke rigtig var noget lignende på markedet, så kiggede vi mod Kina for at finde muligheder og tage kontakt til producenter, fortæller de tre iværksættere. Hurtigt kom sortimentet også til at indeholde et miljøvenligt desinfektionsmiddel baseret på vand og salt.

Brugte konfirmationspengene
I løbet af vinteren valgte de at satse deres konfirmationspenge, og bestilte 400 enheder hjem. De havde ingen kunder og ingen salgsstrategi, men de vidste, at de skulle være hurtige, så de kunne være først på markedet med produktet.

De måtte dog hurtigt sande, at det ikke altid er nemt at være iværksætter, for lige så hurtigt som de havde solgt næsten alle enheder til en enkelt kunde, ja så rendte de ind i kinesisk nytår og manglende varer på grund af Corona.

Vandt 75.000 kr. i iværksætterkonkurrence
Mens de ventede på flere varer, valgte Safesprayer at tilmelde sig startup-konkurrencen Fynske Bank Startup Lab, som bliver afholdt i et samarbejde mellem Fynske Bank og Business Kolding.

Da Safespray vandt hovedpræmien til Fynske Bank Startup Lab i 2021.

Konkurrencens deltagere mødes flere gange, hvor de får hjælp og sparring til at udvikle deres forretning, for til sidst at pitche deres idéer for et dommerpanel med lokale erhvervsfolk – og her rendte projektet altså med hovedpræmien på 75.000 kr.

“Vi fik meget ud af at deltage i konkurrencen med de andre iværksættere... Vi arbejdede især på det med salget, hvordan vi kunne fortælle om vores produkts unikke egenskaber og få struktureret vores salg.”

Malte Kierkegaard Erichsen, SafeSprayer

- Vi fik meget ud af at deltage i konkurrencen med de andre iværksættere, forklarer Malte. Vi arbejdede især på det med salget, hvordan vi kunne fortælle om vores produkts unikke egenskaber og få struktureret vores salg. I dag tester vi stadig salgsmetoder af, og tilpasser strategien løbende.

- Ja, vi er også blevet meget klogere på, hvordan vi finder den rette kontaktperson i virksomheden. For det er jo ikke nødvendigvis brugeren af vores produkt, der står for indkøbet, supplerer Malte. Men konkurrencen gav virkelig blod på tanden til at kontakte nye kunder, men det var også fedt at få anerkendelse fra panelets dommere, og bekræftet at vores idé var god.

Undervejs har Safesprayer også fået en del sparring fra Business Kolding, og her fik de blandt andet hjælp til, hvilke brancher de kunne tage fat i efter Corona. De leverer i dag blandt andet til fødevaresektoren, veterinærsektoren, og så begynder de at kigge ind i sundhedssektoren, som dog er en længere proces at blive godkendt til. De har netop lukket en stor aftale med Hørkram samt et par større kantinekæder.

Fra gymnasieelev til virksomhedsejer
Den 1. september flyttede Malte, Mads og Søren ind i kontorfællesskabet Kontorværket på Fabriksvej.

- Vi havde brug for at finde et sted, hvor vi sammen kan drive virksomheden og få sat struktur på hverdagen, fortæller de tre iværksættere, der alle tre gik på fuld tid i virksomheden efter endt gymnasietid.

“Men vi har også fundet ud af, at det tager tid at opbygge en virksomhed, men at der sker meget mere, når vi er på fuldtid.”

Søren Joachim Homann Kjær, Safesprayer

- Vi har lært helt vildt meget det sidste halve år, fortæller Søren om den rejse de har været på. Men vi har også fundet ud af, at det tager tid at opbygge en virksomhed, men at der sker meget mere, når vi er på fuldtid.

De tre iværksættere har fået meget sparring undervejs, og har i dag også fået tilknyttet en mentor, der skal hjælpe dem på den videre rejse.

- Det er vi meget taknemmelige for, og derfor vil vi også gerne give vores erfaringer videre til kommende iværksættere, slutter de tre iværksættere, der gerne fortæller deres historie. Senest har de deltaget som oplægsholdere og dommere på Company Programme, en iværksætterkonkurrence for ungdomsuddannelserne afholdt af Fonden for Entreprenørskab.

Fakta om produktet

Safesprayer leverer innovative og bæredygtige desinfektionsløsninger til brancher, hvor hygiejne og desinfektion spiller en vigtig rolle. Bæredygtighed og innovation er i højsædet, hvilket kommer til udtryk igennem deres bæredygtige desinfektionsmiddel og unikke teknologier til påføring af midlet. Safesprayer vil med deres løsninger medvirke til en grønnere profil og en mere effektiv desinfektionsproces hos deres kunder, som i dag primært omfatter kunder indenfor fødevareindustrien.