Svane Shipping og Business Kolding præsenterer de tre nominerede til titlen som Årets Initiativpris 2017.
30. januar 2018
Vinderen kåres onsdag 21. februar 2018, hvor Business Kolding inviterer til Awardshow 2018 på Comwell i Kolding. De nominerede er...
Kolding Flisepudser Laug
Efter 5 års lang og sej kamp med over 100 møder og godkendelser fra mange myndigheder lykkedes det i 2017 Kolding Flisepudser Laug af 1985 at få et springvand placeret i Slotssøen.
Lauget har doneret 1,5 millioner kroner til springvandet, som efter en del modgang nu er en realitet i sommerhalvåret.
Springvandet, som består af en høj midterstråle og en buket af otte lige høje stråler, kan ud over at sprøjte med vand, også tilføre vandet forskellige farver, så det ved festlige lejligheder kan bruges til mere end et smukt vartegn for byen.
Kolding Flisepudser Laug donerer hvert år ca. 50.000 kr. til godgørende formål, såsom Kolding Selvhjælp, Projekt Østbørn, Brændkjærkirken og Sct. Nicolai Kirke. Og det var også Flisepudserne, der stod bag indsamlingen af kapital, så bysbarnet Stig Rossen kunne få betalt sin musical-uddannelse i London. I dag er det netop overskuddet fra Stig Rossens traditionsrige julekoncerter i Brændkjærkirken, som giver Flisepudserne mulighed for fortsat at donere penge til forskellige formål.
“Kolding Flisepudser Laug består af aktive mænd fra forskellige brancher, og hvert år optages en ny flisepudser.”
Optagelsesritualet består i at pudse den flise, der markerer, at Kolding By blev udnævnt til ”Årets By” i 1981. Flisepudserne har et stort hjerte for Kolding, og til maj runder de medlem nr. 40. Man er ikke i tvivl, når man ser en flisepudser. De er i klædt deres ikoniske knaldrøde striktrøjer, og har altid en pudseklud – eller måske et nyt initiativ i lommen.
Besøg Kolding Flisepudser Laug og læs om nomineringen på Ugeavisen.
Kristina Extreme Running
Ud over at hun selv er bidt af løb, har hun taget initiativ til 5 årlige løb i Kolding, og har som mål at lave Kolding til en løbeby.
Hun laver ikke bare løb, hun skaber en event, og laver løb både dag og nat, eksempelvis et pandelampeløb i Marielundskoven, ligesom hun med Kolding City Trail fik 700 mennesker til at løbe op og ned ad trapperne i bygninger i midtbyen. Sidste år måtte hun også melde alt udsolgt til Kolding Light Run, hvor 1000 deltog.
Hun er selv ekstremløber og har vundet et af verdens hårdeste etapeløb ”Jungle Ultra”, som er en rute på 230 km gennem Amazonas.
Skal man sætte tre ord på Kristina må det være passion, udholdenhed, dedikation.
“Kristina Schou Madsen har gjort sin hobby til levevej.”
Netop de emner beretter hun aktivt om i sine erhvervsorienterede foredrag, hvor hun giver konkrete eksempler på, hvordan man håndterer at løbe forkert midt i et femdages etapeløb. Her sammenkobler hun sine mentale strategier med de udfordringer en leder eller medarbejder kan møde i hverdagen.
Hun vil ikke lave alle folk til ekstremløbere, men ønsker at få folk i gang med at gå eller løbe. Og derfor arrangerer hun også familieløb, hvor ruten bidrager med noget ekstra enten historisk eller oplevelsesmæssigt.
Besøg Kristina Extreme Running og læs om nomineringen på Ugeavisen.
Christiansfeld Vinfestival
Første weekend i august står den på vin i Christiansfeld. Her ankommer turister fra nær og fjern, for at deltage i det der kaldes ”Danmark hyggeligste vinfestival”
Festivalen, der sidste år kunne fejre 10 års jubilæum, har langsomt - men sikkert bevæget sig fra at være et lokalt initiativ med vinhandler Charlotte Donslund i spidsen, til at være et færdigt koncept hvor hele byen er med til at løfte. Den binder byen sammen både med foreninger, borgere og erhvervsliv. Og over 100 frivillige stiller hvert år op for at hjælpe, når torvet omdannes til festival med boder og et varieret udbud af musik.
I Christiansfeld har de fundet nøglen til et helstøbt koncept, hvor folk ved hvilken rolle de har, hvor alle parasoller er ens og der er en rød tråd i konceptet. Der arrangeres temaer med vin, hvortil der laves gourmetmad, så publikum får en helhedsoplevelse.
“Hvert år besøges festivalen af ml. 10.000-13.000 gæster.”
Vinfestivalen er en fast årlig begivenhed, hvor der over tre dage arrangeres vinsmagninger med vinbønder fra både Danmark samt Spanien, Østrig, Tyskland og Frankrig.
Målet er IKKE at blive kæmpe stor, men derimod at bevare intimiteten i den hyggelige festival som foregår i UNESCO udnævnte rammer. Og som også er et initiativ, der sætter Christiansfeld på landkortet.
Besøg Christiansfeld Vinfestival og læs om nomineringen på Ugeavisen.