Hvad gør man, når det hele brænder? Sådan bogstaveligt talt. For Carsten Noer blev det pludselig det helt store spørgsmål, da hans virksomhed Noerlak i Vamdrup brændte ned d. 18. juni. En opringning fra Business Kolding gjorde dog det hele lidt nemmere.

4. juli 2018

En gnist antændte en tønde med fortyndervæske på maler- og lakvirksomheden Noerlak i Vamdrup en mandag eftermiddag kl. 15.00. En ansat blev indlagt med forbrændinger på begge hænder – og to tredjedele af bygningens spær samt sprøjtekabiner brændte ned sammen med en turistbus, der netop var blevet malet.

Tirsdag formiddag tager Business Kolding fat i virksomheden, for at høre om der er noget de kan være behjælpelige med, og der er ingen tvivl om, at Carsten Noer er udfordret. Bekymringen ligger ikke i, at han nu skal til at genopføre bygningerne, det har han prøvet en gang tidligere, men mere i den fyldte ordrebog, og de kunder han nu må skuffe – samt selvfølgelig medarbejderne. Hans behov er derfor lokaler, hvor han kan videreføre virksomheden det næste års tid.

Business Kolding tager fat i det lokale netværk, og allerede to timer senere står Carsten Noer med tre konkrete tilbud om mulige lokaler.

- Vi er så taknemmelige for den hurtige indsats, der blev ydet fra Business Kolding, fortæller Carsten Noer. Det har resulteret i, at vi allerede få dage efter kunne lave en aftale med virksomheden Dancoat i Arnum, om at leje os ind i deres lokaler allerede fra 1. juli, så vi fortsat kan servicere alle vores kunder. To virksomheder i Vamdrup bød også ind, og at det ikke blev hos en af dem, skyldes udelukkende, at vi i Arnum kan flytte ind i lokaler, hvor der allerede er sprøjtekabiner, så vi ikke først skal etablere dem.

Ifølge Tove Gæmelke viser eksemplet styrken i det lokale erhvervsfremmesystem, som hurtigt kan træde til og bistå virksomheder i akut nød.

Værdien af det lokale samarbejde for virksomhederne bliver til at tage og føle på, med et eksempel som Carsten Noers uheldige situation. Vi er glade for at virksomheden kan fortsætte sin forretning, siger Tove Gæmelke, erhvervsdirektør i Business Kolding.

- Vi kan kun anbefale andre at kontakte Business Kolding, såfremt de skal bruge lokaler. Det har været tydeligt for mig, at de har et stort netværk, og ved, hvad der sker i lokalområdet, siger Carsten Noer.

Står du og mangler lokaler, eller har du ledige lejemål du synes Business Kolding skal kende til, så tøv ikke med at tage kontakt til Tove Gæmelke på telefon 40965505 eller på mail til tg@businesskolding.dk.  

For yderligere oplysninger - kontakt:

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek