Med en donation fra Fonden for Fynske Bank i ryggen præsenterer Fynske Bank og Business Kolding en ny stor iværksætterkonkurrence i Kolding.

14. januar 2021

Syv ugers intensiv udvikling af forretningen, og chancen for at få del i en præmiesum på 100.000 kroner i 2021, er hvad der venter de iværksættere, der ønsker at deltage og som udvælges til at komme i betragtning.

Det nye initiativ - som hedder Fynske Bank Startup Lab - skal være med til at løfte iværksætteriet i regionen.

- Vi har brug for flere nye vækstvirksomheder i Syddanmark. For os er samarbejdet med Business Kolding en fantastisk mulighed at kunne bidrage til udviklingen af nye virksomheder i Kolding. Vi får skabt en attraktiv ramme, hvor iværksættere kan mødes og udvikle deres ideer i samarbejde med mentorer og det lokale erhvervsliv, siger Morten Skov, filialdirektør i Fynske Bank.

“Vi får skabt en attraktiv ramme, hvor iværksættere kan mødes og udvikle deres ideer i samarbejde med mentorer og det lokale erhvervsliv”

Morten Skov, filialdirektør i Fynske Bank

Iværksætteriet har et stærkt udgangspunkt i Kolding, med mere end 10.000 studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

- I Kolding har vi en ambition om at kunne konkurrere med de stærkeste iværksætterbyer i Danmark. Derfor skal vi kunne tiltrække og fastholde nye virksomheder. Vi ser samarbejdet med Fynske Bank om Fynske Bank Startup Lab som en mulighed for at sætte endnu mere skub i ambitionen. Vi glæder os til at komme i gang, siger Morten Bjørn Hansen, adm. direktør i Business Kolding.

Forløbet gennemføres over 7 uger og består af en række workshops. Imellem workshops tilbydes deltagerne sparring med professionelle mentorer. Fynske Bank Startup Lab afsluttes med en finaledag, hvor en jury af erhvervsfolk udvælger de to bedste koncepter. Hovedpræmien er på kr. 75.000, andenpræmien er på kr. 25.000. Den samlede donation fra Fonden for Fynske Bank udgør kr. 200.000.

Business Kolding åbner for ansøgninger til Fynske Bank Startup Lab primo marts 2021. Særligt iværksættere inden for grøn omstilling og digitalisering vil bliver prioriteret. Forløbet forventes gennemført i april – maj 2021.

For mere info kontakt

Tel +45 9243 7022
leebj@businesskolding.dk
Erhvervskonsulent

Leendert Bjerg