Onsdag aften holdt der ekstra mange biler på p-pladsen ved bilforhandler P. Christensen, da udstillingslokalet dannede ramme om regionsfinalen i EY Entrepreneur of the Year. En lang række virksomheder fra Kolding kommune var indstillet til prisen – og to ud af de fem nominerede var herfra.

3. november 2023

EY Entrepreneur of the Year er en af verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrencer, og blev lanceret i USA i 1986. Entrepreneurerne, der tegner stregerne omkring de store væksteventyr, bliver hvert år anerkendt og hyldet rundt om i hele verden, og altså også i Danmark, hvor man i mere end 25 år har fejret danske vækstskabere og deres vilje, visioner og resultater. Først ved regionsfinalerne, og derefter til landsfinalen.

I år var hele 57 virksomheder indstillet, hvor af de ni var indstillet i Startup-kategorien.

Følgende fra Kolding kommune var indstillet til titlen som EY Entrepreneur of the Year:

Fem virksomheder blev nomineret til titlen, heriblandt Mos Mosh, fra Kolding og TreeTop Trading fra Vamdrup. Selv om det var Sports Connection Holding, der står bag skomærket Skeetchers, der løb med titlen og trofæet, så var der også flotte ord på vejen med til de øvrige nominerede, der har præsteres stor fremgang gennem de seneste 4 regnskabsår.

Mos Mosh har øget resultatet før skat med knap 3 mio. før skat fra 2019 til 2022 og runder i 2022 et resultat på 115 mio., mens Treetop er vækstet i raketfart og har øget deres resultat før skat med over 35 mio. siden 2019, og ender på et resultat før skat på knap 40 mio.

I startup-kategorien var kun en af virksomhederne fra Kolding, nemlig Bellyfood. Bellyfood laver sondemad til børn og voksne, der tager udgangspunkt i rigtig mad – økologisk og uden tilsætningsstoffer. Line er den ene af to stiftere, og hun er selv mor til Otto, der er født med en hjerneskade, og fået sondemad siden han var et år. Hun har startet virksomheden sammen med Pia, der er klinisk diætist, med erfaring fra sygehuse og som konsulent inden for sondemad.

 

Kunne du tænke dig at høre historien bag Mos Mosh, så tilmeld dig vores BusinessBar d. 22. november