Merete og Henrik Hellesøe har fulgt deres fælles drøm om at blive iværksættere, hun med digital marketing, og han som tømrer med speciale i glasløsninger. Her fortæller de om, hvordan det er, at få iværksætteri, drømme og familieliv til at gå hånd i hånd.

3. november 2023

Merete og Henrik har i mange år gået og snakket om, at de ville starte noget op. Men som så mange andre iværksættere skulle de lige finde modet til at tage springet. Især fordi det var hver deres virksomhed.

Merete Hellesøe, har en kandidat i designledelse, og startede virksomhed i eget navn tilbage i 2020. Her hjælper hun virksomhederne med deres digitale marketingindsats, indenfor udvikling, eksekvering og optimering.

- Jeg kan hjælpe både som strategisk rådgiver, som projektleder eller som ekstern marketing manager, det afhænger af opgaven og den enkelte virksomhed, men ofte hjælper jeg med at sætte marketingindsatsen i system, så virksomheden får en plan og et mål for deres digitale marketing.

Henrik driver Rabenhus, som blev etableret i 2021. Han er uddannet tømrer, men har i mange år arbejdet ved en glarmester, og sidenhen været i glasbranchen. Og netop de erfaringer, har været med til at definere hans virksomhed, da han ud over de traditionelle tømreropgaver, som at skifte døre og vinduer, har specialiseret sig i at bygge glasvægge, lave brusevægge og glasoverdækninger hos både private og erhverv.

- Der er en stor tilfredsstillelse i at kunden har et færdigt produkt som er skræddersyet præcis til det sted, når jeg kører derfra, fortæller Henrik.

Ser muligheder og løsninger
- Da vi startede op, gik vi ofte og tænkte: Hvor meget skal jeg bygge på? Hvor meget skal vi udvikle os rent fagligt? Vi snakkede meget om det, men også om at kunderne jo først og fremmest køber ind på os som person. Vi er selv det vigtigste redskab i vores værktøjskasse, forklarer Merete.

“Vi er selv det vigtigste redskab i vores værktøjskasse.”

Merete Hellesøe, Merete Hellesøe

- Det er en kæmpe fordel, at vi begge er iværksættere, fortsætter Henrik. Vi spiller hele tiden hinanden gode, men skubber også hinanden ud over kanten en gang imellem, så vi rykker os som mennesker. Vi lærer noget nyt hver eneste dag.

- Vi er jo i to vidt forskellige brancher, så vi henter vores faglighed i to forskellige verdener, men bliver ofte inspireret af hinandens branche…og det rykker os som iværksættere – og som mennesker.

Familielivet i fokus
Merete og Henrik har to børn på 6 og 10 år, så de skal hele tiden have arbejdsliv og familieliv til at balancere.

“Vi har en gensidig forståelse for, at hver vores virksomhed nogen gange kræver mere.”

Henrik Hellesøe, Rabenhus

- Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan det ville være, hvis det kun var den ene af os, der var iværksætter, og den anden var lønmodtager, fortæller Henrik. Vi har en gensidig forståelse for, at hver vores virksomhed nogen gange kræver mere.

Men de er også enige om, at det er vigtigt at give slip og holde helt fri – selv om det kan være en udfordring.

- Det er jo svært, når virksomheden også føles som ens hobby, griner Henrik, det er jo fedt at kunne leve af det, der driver en. Men vi skal hele tiden huske, at vi både skal være noget for hinanden, for vores børn og vores kunder.

Er du selv iværksætter, og har startet CVR-nummer inden for de seneste tre år, ja så har du mulighed for at høre meget mere om Merete og Henrik Hellesøes iværksættereventyr, når de fortæller hele historien til Koldings Helte d. 16. november.

Læs mere og tilmeld dig her