Business Kolding drager i næste uge sammen med en stærk alliance mellem 3 lokale uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder mod Christiansborg med et konkret bud på en ny klimaerhvervsskole i kommunen.

2. november 2021

Regeringen fremlagde i år forslag om etablering af 3 klimaerhvervsskoler i Danmark. Klimaerhvervsskolerne skal være kraftcentre for den grønne omstilling med fagligt stærke miljøer for grøn omstilling og bæredygtighed. En dagsorden som ligger højt for mange virksomheder i Kolding Kommune, og Trekantområdet - og som ligger i naturlig forlængelse af den bæredygtighedsstrategi Kolding Kommune netop har vedtaget.

Business Kolding har sammen med 3 lokale uddannelsesinstitutioner - Hansenberg, IBC og AMU Syd, taget initiatv til en alliance, som skal forsøge at påvirke beslutningstagerne til, at se mod Kolding Kommune, når de nye klimaerhvervsskoler skal placeres.

Bag alliancen står også en række markante virksomheder, som Green Hydrogen Systems, DELPRO og Saint-Gobain lsover mfl. som alle bakker op om muligheden for en ny klimaerhvervsskole i kommunen mhp. at sikre faglært arbejdskraft til den grønne omstilling, nu og fremadrettet.

I denne uge har Business Kolding og repræsentanter fra alliancen fået foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, hvor ideen til en Kolding Klimaskole præsenteres.
 

Se video om Kolding Klimaskole og virksomhedernes behov


Se prospektet for Kolding Klimaskole herunder