Vil du være med til at sætte kursen for fremtidens brug af industriel 3D-print? IBA i Kolding er den første og eneste videregående uddannelse i Danmark, der udbyder professionsbacheloruddannelsen i Industriel 3D-print, og der er fortsat åbent for tilmelding frem til studiestart d. 29. august.
12. august 2022
3D-print giver frihed til at udvikle produkter, som ikke hidtil har været muligt at fremstille på traditionel vis. Dette gør, virksomheder kan arbejde med komponenter, der er specifikt designet efter behov. Denne mulighed har stor værdi for et bredt spektrum af brancher.
Med eksamensbeviset i hånden vil du blive en værdifuld medarbejder i de mange innovative virksomheder, der i stigende grad efterspørger viden om 3D-print. Du vil få evner til at tænke kreativt og innovativt i forhold til anvendelse af industriel 3D-print, og du vil kunne anvende softwareprogrammer til design og styring, samt at give løsninger videre til samarbejdspartnere og fagpersoner.
Læs mere om uddannelsen her
En af dem der er kommet ind på uddannelsen er Produktionsteknolog Tommi Kolb fra Danfoss. Tommi Kolb arbejder med udviklingen af High Pressure Pumps (HPP) på Danfoss i Nordborg. I slutningen af august begynder han samtidig at studere den spritnye uddannelse i industriel 3D-print på IBA. Et studie hvor han i halvandet år skal køre til Kolding for at følge undervisningen 2 dage om ugen.
Resten af ugen vil han passe sit job på Als. Han forventer at kunne arbejde 30-32 timer ved siden af sine studier.
“Jeg er SÅ glad for, at jeg er kommet ind på den nye uddannelse. Jeg ved godt, at jeg får nok at se til, men jeg kender mig selv og ved, at jeg kan trives med at have ekstra travlt i en periode”
Tommi Kolb, Danfoss
- Jeg er SÅ glad for, at jeg er kommet ind på den nye uddannelse. Jeg ved godt, at jeg får nok at se til, men jeg kender mig selv og ved, at jeg kan trives med at have ekstra travlt i en periode. Og det her er jo kun det første år – for herefter skal vi ud i praktik i 12 uger på uddannelsen. Samtidig forventer jeg også, at jeg undervejs på 3D-studierne kan arbejde med nogle af mine egne 3D-opgaver, fortæller den 45-årige Tommi Kolb.
For ham er det næsten en drøm, der går i opfyldelse. Han har længe ønsket sig noget mere uddannelse og har ledt efter et fagområde, som han kunne gøre sig til ekspert på.
I hans afdeling på Danfoss bruger de oftere og oftere 3D-print i deres produktudvikling. Men til trods for det, har hverken Tommi eller hans kolleger haft den store erfaring i, hvordan de skal bruge teknologien. Så de prøver sig lidt frem. Fremover håber Tommi at kunne blive den, der kan gå forrest inden for 3D-print og lære fra sig til kollegerne.
Flere af hans kolleger på Danfoss er ingeniører, og det har Tommi også drømt om at blive. Men han har ikke kunnet overskue at gå i gang med så lang en uddannelse. Så for seks år siden læste han i stedet til produktionsteknolog, som er en toårig videregående uddannelse. Det er den praksisnære uddannelse, der nu giver ham adgang til den nye top-up uddannelse i 3D-print. Om halvandet år giver uddannelserne ham tilsammen en professionsbachelor.
Tommis kolleger på Danfoss synes bare, at det er fedt, at Tommi nu videreuddanner sig i en del af sin arbejdstid. For innovation og udvikling er det, Danfoss lever af. Så medarbejderne skal hele tiden dygtiggøre sig for at følge med.