Ejerne bag Homa Maskinfabrik A/S i Fredericia køber Kolding-virksomheden Kimas A/S, der er underleverandører til metalindustrien i form af laserskæring, kantbukning, valsning og certifikat svejsning.

6. maj 2021

Homa Maskinfabriks ejere, Jesper Hawthorn & Peter Hoch, overtog nøglerne til virksomheden 1. maj. Der er tale om en handel, der er faldet hurtigt på plads.

- Det er en stor glæde for os at få mulighed for at drive Kimas videre, og vi ser frem til at udvikle virksomhederne i tæt samarbejde med de dygtige medarbejdere, siger Jesper Hawthorn. De to virksomheder skal ikke smelte sammen, men derimod fortsætte som to selvstændige virksomheder. Med opkøbet af Kimas kan Homa Maskinfabrik nu tilbyde kunderne en bredere portefølje.

Kimas har eksisteret siden 1983 og var i forvejen underleverandør til Homa Maskinfabrik, så da Jesper Hawthorn og Peter Hoch blev ringet op med en forespørgsel om, om de kunne være interesserede i at overtage Kimas, var det ikke helt ukendt land.

- Da vi så virksomheden blev vi imponerede, forklarer Jesper Hawthorn, som oplever Kimas som en fabrik der drives sundt og fornuftigt.

- Vi har de samme værdier. Vi skal ikke vride hele butikken rundt, siger den nye ejer af Kimas.

Med overtagelsen siger Kimas A/S farvel efter næsten 38 år med samme ejere. Den gamle Kolding-virksomhed har været drevet af Leo Nielsen siden 1983. Virksomheden beskæftiger i dag 14 medarbejdere.

Homa købte i 2012 Lillebælt Maskinværksted. Det har været en succes for begge parter. Derfor har Jesper Hawthorn og Peter Hoch haft mod på endnu et opkøb.