Onsdag var 83 ideer med i Kolding finalen. Og her blev de ideer, der skal repræsentere Kolding, valgt ud. Hele seks ideer skal videre til den landsdækkende opfinderfinale i Edison.

2. november 2017

Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Normalt er det kun vinderen i hver kommune, der går videre, men den store deltagelse i Kolding giver ekstra adgangsbilletter.

Den landsdækkende finale afholdes i Messecenter C i Fredericia d. 16. november. Og de 6 vindere i Kolding kommer fra flg. skoler:

  1. plads: Christiansfeld Skole
  2. plads: Søndervang Skole
  3. plads: Alminde Viuf Skole
  4. plads: Bramdrup Skole
  5. plads: Vamdrup Skole
  6. plads: Christiansfeld Skole

Stor lyst til at opfinde
I Kolding har opfinderkonkurrencen Edison fået stor opmærksomhed i år. Hele 14 skoler med i alt 83 hold med forskellige ideer deltog – 317 elever og 25 lærere.

For tre år siden var der ingen skoler med fra Kolding, for to år siden deltog to skoler, sidste år deltog fem skoler og i år så altså 14 skoler. Alle folkeskoler i Kolding har arbejdet med Edison. 7 af skolerne dog uden at stille op i konkurrencen, så i alt har der deltaget knap 700 elever i Edison her i efteråret.

Temaet for Edison messen/konkurrencen i år er: ”Vand på godt og ondt”, som er delt op i tre fokuspunkter – vandet i byer, vandet omkring os og vandet, vi drikker, hvor eleverne skal udvikle innovative kompetencer og gøre sig erfaringer med at arbejde i en værdiskabende og virkelighedsnær proces.

Ideer med erhvervspotentiale
Dommerpanelet bestod af 20 lokale erhvervsfolk, der brugte formiddagen på at kigge de 83 forskellige ideer igennem.

”Der var et fantastisk højt niveau. Det der slog mig mest, det var hvor miljøbevidste de er, og at de er meget opmærksom på de problemer, verden står overfor. Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til de kommende generationer”, lød det fra Bjarne Carlsen fra Palby Marine.

Vinderne fra Christiansfeld Skole fik i øvrigt 1000 kr. til klassekassen sponsoreret af Blue Kolding.

Edison konkurrencen er et tæt samarbejde mellem Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Pædagogisk Center, Fonden for Entreprenørskab, IBC og Business Kolding.

For yderligere oplysninger:

Thomas Klarlund Kramer
Digital Læringskonsulent, Pædagogisk Center – 40339722
Charlotte Stensgaard
Lektor og innovationskoordinator HHX, IBC – 27159783
Lau Herborg
Projektleder for iværksætteri og entreprenørskab, Business Kolding – 51526115