Under temaet ”Vores by i fremtiden” er 977 elever fra Kolding kommunes grundskoler tilmeldt den landsdækkende entreprenørskabskonkurrence ”Projekt Edison” – og dermed er Kolding den kommune i Danmark, der har flest tilmeldte elever. Det er noget, vi kan være stolt af.

30. september 2022

- Vi har grund til at være stolte over Projekt Edison i Kolding. Det er flere års fælles indsats og en stærk opbakning fra skoler og virksomheder, som vi nu ser resultatet af, forklarer Business Koldings direktør, Morten Bjørn Hansen.

”Projekt Edison” afholdes af Fonden for Entreprenørskab, og er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Under temaet ”Vores by i fremtiden” skal eleverne i grupper opfinde et ”produkt”, som de så skal præsentere til en kommunefinale d. 4. november, der afholdes på IBC Kolding. Her vil 40 dommere fra erhvervslivet så give feedback på deres idéer, og de 10 bedste hold går videre til en landsfinale.

Et stærkt samarbejde i Kolding
I Kolding afvikles opfinderkonkurrencen i et samarbejde mellem IBC, Kolding Kommune og Business Kolding. Projektleder på kommunefinalen er Charlotte Stensgaard fra IBC Kolding, og hun har selv 60 HHX innovationselever med som dommere når finalen afvikles.

- IBC Kolding sagde i 2017 ja til at løfte opgaven med Projekt Edison, og det var et let valg at deltage i samarbejdet, fortæller Charlotte Stensgaard. På IBC ønsker vi at bidrage til, at så mange børn som muligt får adgang til entreprenørskabsundervisningen og muligheden for at opnå læring på en måde, der giver plads til alle børns forskelligheder.

“Vi har grund til at være stolte over Projekt Edison i Kolding. Det er flere års fælles indsats og en stærk opbakning fra skoler og virksomheder, som vi nu ser resultatet af”

Morten Bjørn Hansen, Business Kolding

- At være den kommune i Danmark med flest deltagende elever kan kun lade sig gøre, fordi folkeskolerne og privatskolerne og deres engagerede lærere prioriterer, at eleverne skal deltage i Projekt Edison. Det kræver meget arbejde af lærerne ude på skolerne, men resultatet kan tydelig ses til Kommunemesterskabet og det efterfølgende Danmarksmesterskab, hvor Koldings skoler viser, at vi i Kolding har arbejdet med entreprenørskab i en lang årrække, og dermed er blevet rigtig dygtige til det i fællesskab.

- Danmark har brug for de krøllede hjerner, der tænker nye tanker og kommer med nye løsninger, fortsætter Morten Bjørn Hansen. Alt det understøtter Projekt Edison, der sår kimen til fremtidens iværksættere og kreative problemløsere. Hvem har ikke brug for gode opfindere?

Bliv dommer og sponsor
For at komme helt i mål med en fantastisk dag mangler vi fortsat folk fra erhvervslivet, der kunne tænke sig at være dommere d. 4. november fra kl. 8.00-13.30 på IBC.

Læs mere og tilmeld dig her 

Vi mangler også fortsat en sponsor til elevkonkurrencen. Præmien plejer at være et gavekort på 1.000 kr. til det vindende holds klassekasse.

Er det noget for dig, så kontakt Tanja Marek ved Business Kolding på mail tmar@businesskolding.dk