Den almene boligorganisation ALFABO vil gerne bidrage til at skabe flere arbejdspladser til jobsøgende i forbindelse med de kommende renoveringsprojekter i området omkring Munkevængets Skole i Kolding. Det sker i samarbejde med Kolding-virksomheden Staff.

1. oktober 2021

ALFABO har indgået en aftale med den socialøkonomiske flyttevirksomhed Staff, som vil rekruttere flyttemedarbejdere fra boligområdet Munkebo i Kolding, gøre dem jobparate og inkludere dem i deres teams, som skal arbejde med flytteopgaverne i boligområdet.

Staff, der blev stiftet i 2018, er et vikarbureau der, ud over flyttebranchen, dækker flere andre brancher. Den socialøkonomiske tilgang er ikke ny for Staff, men en grundlæggende del af virksomhedens DNA, som i hele virksomhedens levetid har beskæftiget sig med mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Staff står dagligt med et puslespil, hvor kundernes efterspørgsel på arbejdskraft og arbejdsopgaver, skal matches med udbuddet af arbejdskraft fra deres medarbejder- og vikarkartotek.

“Der er flere, der er startet som vikar hos os, som sidenhen fået fast arbejde hos den virksomhed, de har været vikarer hos.”

René Bar Nielsen, Staff

- Vi har i løbet af vores levetid fået flere fuldtidsansatte og flere af vikarerne har været med helt fra begyndelsen. Der er også flere, der er startet som vikar hos os, og så har de sidenhen fået fast arbejde hos den virksomhed, de har været vikarer hos, forklarer René Bar Nielsen fra Staff.

 Det er 7 måneder siden idéen om at lave en socialøkonomisk flyttevirksomhed så dagens lys, og siden har projektet ud over Staff og ALFABO også involveret Kolding Kommune og Jobcentret og ikke mindst Business Kolding, der også tidligere har hjulpet socialøkonomisk projekter som SHEWorks og Multifoods i gang.

“For ALFABO ligger det dybt at tage et socialt ansvar i samfundet, og vi glæder os over en aftale, som er til glæde for beboerne i området”

Bent Jacobsen, ALFABO

- For ALFABO ligger det dybt at tage et socialt ansvar i samfundet, og vi glæder os over, at vi nu står med en aftale i hånden, som er til glæde for beboerne i området, siger Bent Jacobsen, formand for bestyrelsen i ALFABO, og tilføjer:

- Desuden er arbejdsløshed et af de kriterier, som vi bliver målt på i ghettolovgivningen. Derfor er det et relevant redskab til at nedbringe arbejdsløsheden i boligområdet.

En social indsats
ALFABO står overfor flere flytninger i forbindelse med fysiske omdannelser i Munkebo samt renoveringer i flere afdelinger. Hos Staff glæder man sig til at gøre flytningerne til en integreret del af den positive udvikling i Munkebo.

Kontrakterne til samarbejdet mellem ALFABO og Staff underskrives i fælleshuset Den Grønne Gren i Munkebo. På billedet ses fra venstre Erik Lønne Gottfredsen, direktør i ALFABO, Bent Jacobsen, formand for ALFABO, og Morten Dittmann Nielsen, ejer og direktør fra Staff.

- Hos Staff er en flytning mere end en flytning. Hos os indgår der en social indsats med henblik på at integrere flytteopgaven i udviklingen blandt andet ved at skabe tryghed på tværs af etnicitet, alder og kulturelle tilhørsforhold, siger René Bar Nielsen fra Staff.

- Vi glæder os til sammen med ALFABO at skabe en bedre hverdag for flere med varige relationer og stærkere tilknytning til fællesskab og arbejdsmarked, siger René Bar Nielsen videre.

Arbejdet løber fra nu og frem til 2024.

Udover Staff og ALFABO har Kolding Kommune og Kolding Kommunes jobcenter bidraget til at realisere samarbejdet om den socialøkonomiske flyttevirksomhed.