Design og handelskonsulenter fra Danmarks ambassader var fredag formiddag samlet på Kunstmuseet Trapholt for at høre om design.

14. august 2015

Ud over en rundvisning i møbeludstillingen, fik de også en introduktion til, hvordan design er implementeret i udviklingen af både børnehaver og virksomheder.

Adm. dir. Tommy Langhoff fra Business Kolding og Designchef i Kolding Kommune, Ulrik Jungersen fortalte om den måde, vi tænker design på i Kolding.

- Den bruger-inddragelse, der sker i Kolding er unik. Det at man ikke designer til nogen - men for nogen, og inddrager dem tidligt i processen, det er en metode, der er helt unik, fortalte Lars Christiansen fra Udenrigsministeriets eksportråd.

Også de forskellige designkonsulenter var imponeret over, den måde design bruges i Kolding.

- Der bliver helt klart kigget mod Danmark, når der snakkes design. Ikke mindst fordi design ikke kun er forbeholdt kommercielle virksomheder, men også foregår i kommunerne. Og det, at man i Kolding Kommune også samarbejder med virksomheder om projekter, er rigtig interessant og en stor inspirationskilde, lød det fra Benedicte Lüttichau, der til dagligt sidder i Singapore.

- I Kroatien er de meget interesseret i design, men de er ikke særlig modige. De vil kun købe de etablerede brands, og det er en hård opgave, at få de nye designere ind på markedet. Det er min første gang i Kolding, og jeg er meget imponeret over de ting, jeg har hørt i dag, og også museet Trapholt som har et internationalt niveau, fortalte Zarko Masanovic fra Kroatien.

To Koldingvirksomheder fik også lov til at fortælle om design, det var Georg Jensen Damask og Dykon.