Den Sociale Kapitalfond og Business Kolding præsenterer de tre nominerede til titlen som Årets Iværksætter 2018.

22. januar 2019

Vinderen kåres torsdag 28. februar 2019, hvor Foreningen Business Kolding inviterer til Awardshow 2019 på Comwell i Kolding. De nominerede er...

FirstGrade

Vi skal langt ud på landet for at finde iværksætterne Anders og Jesper. Virksomheden FirstGrade har lokaler i 6064 Happiness, også kaldet Jordrup, sammen med kælegrisen Møffe. 

Anders Møller Hansen, også bedre kendt som youtuberen Eiqu Miller, mødte i 2014 tilfældigt iværksætteren Jesper Mortensen, der dengang drev to tattoo-studier, og sammen blev de enige om, at de ville lave tøj til teenagere.

Med Jesper Mortensen som direktør så de første designs dagens lys. Der er nu 4 årlige kollektioner, men også 2-3 spontane kollektioner. Bl.a. lavede de en kollektion i forbindelse med awardshowet Guldtuben. Ud over deres egne kollektioner laver de også tøj for andre youtubere som f.eks. Alexander Husum.

Virksomhedens brand er opbygget omkring youtube-universet. Det dansk designede tøj med farverige prints er sjovt og vækker opsigt – og vinterkollektionen lyser i mørket. Også markedsføringsstrategien er speciel – kunderne skal mødes på de sociale medier, og ud over de 235.000 følgere på Eiqu’s youtube-profil møder de kunderne på deres egen youtube-kanal FirstGrade Headquarter.

De har 39.000 følgere på instagram – og er dermed et af de danske tøjmærker der har flest følgere.

“Virksomhedens brand er opbygget omkring youtube-universet. Det dansk designede tøj med farverige prints er sjovt og vækker opsigt – og vinterkollektionen lyser i mørket.”

Tøjet sælger de via deres egen webshop og gennem 40 danske forhandlere, blandt andet i Nielsen’s butikker. Målet er at komme ind på det tyske marked, og den første kontrakt er underskrevet.

FirstGrade har fået en ny partner ind, der med økonomi og knowhow omkring indkøb, har hjulpet dem til at finde en ny leverandør, der sikrer dem en bedre indtjening – men også en bedre indtjening til forhandlerne. Omsætningen er støt stigende, fra 250.000 kr. i 2015 til 2.700.000 i 2018. De har ansat to salgsagenter, 1 freelance marketing, samt to medarbejdere til pakkeriet.

Men selv om de har travlt, har Anders og Jesper overskud til at hjælpe andre børn og unge til succes. Eiqu er ambassadør for Rosa Filmfestival, hvor børn laver film til børn, og Jesper har flere gange været rundt på Koldings grundskoler og på IBC for at fortælle sin historie, om livet som iværksætter og at alle har evnerne til at gå, lige den vej de har lyst.

Besøg virksomheden på www.firstgrade.dk.

 

GRO LYS

Anders Lunden Gydesen sprang ud som iværksætter i 2014, hvor han overtog konceptet bag Gro-Lys. Han optog gæld, arbejdede 20 timer om ugen i Gro-Lys, havde tre jobs ved siden af og ingen omsætning de første 9 mdr.

I 2015 kom vennen Hjalmar van der Buchwald ind som partner i virksomheden, og efter 3 års hårdt arbejde, tomme bankkonti og daglige kampe for brød på bordet er den månedlige omsætning nu et 6-cifrede beløb. I slutningen af 2018 kom endnu en partner, Søren Joachim Bruun, med ind i virksomheden. 

Gro-Lys specialiserede sig i starten i LED-belysning til fremstilling af planter, men opdagede hurtigt, at de også var nødt til at tænke klima, jord med mere. Virksomheden tog for alvor fart, da der 1. januar 2018 indtræder en forsøgsordning med medicinsk cannabis i Danmark og nye gartneriproduktioner ser dagens lys. Dette har blandt andet ført til et samarbejde med Medical Cannabis Denmark, både med videndeling og som leverandør af udstyr.

“De tænker fødevareproduktion i nye baner...”

Og netop det med videndeling er vigtig for de tre iværksættere. De holder altid øje med nye trends, tendenser og udvikling, og tager løbende på messer i både ind og udland, og har så stor viden inden for området, at de netop er blevet spurgt af GartneriRådgivningen om de vil undervise på AMU-kurser.

Anders, Hjalmer og Søren tænker hele tiden i nye baner, og er godt i gang med at udvikle et helt nyt forretningsområde, nemlig udstyr til dyrkning af microgreens, som er små grøntsagsspirer. De tænker fødevareproduktion i nye baner, og med reoler med indbygget LED-lys bliver det nu meget nemmere at dyrke egne spirer, så de kan bruges i private hjem, restaurationsbranchen, på plejehjem og andre steder, hvor man gerne vil tilføre en god smagsoplevelse – eller lave næringsrig mad. Der er nemlig samme næring i en håndfuld spirer, som der er i et helt broccoli. Og på 1 m2 reol kan der produceres 8 kg. spirer om ugen – eller 416 kg. mad om året

Til foråret får de en udstilling i Kolding Plantecenter, hvor du kan købe gødning, belysning og frø – og i 1. kvartal i år er målet at åbne butik på Fyn.

De har meget på hjerte – de vil gerne gøre det til en naturlig interesse at være selvforsynende – det skal være hipt og sejt, og så vil de gøre verden grønnere og mere bæredygtig.

Besøg virksomheden på www.gro-lys.dk.

 

Webstarters

Det startede i en lille kælder tilbage i 2016. Fra kælderen tog det fart, og i dag har Webstarters A/S lokaler med plads til vækst i Volkerts Fabrikker og 13 fastansatte.

Webstarters A/S drives af Dennis Lundhede Frederiksen, der er direktør, samt Jesper Kaae og Brian Stein Mikkelsen.

Hos Webstarters A/S er medarbejderne deres eneste produkt - og du møder et team af passionerede og resultatorienterede nørder, der har stor erfaring med digitale discipliner som hjemmesider, webshops, søgemaskineoptimering, Google Ads, Facebook-annoncering og remarketing.

De har et ønske om at være tæt på kunden, så de forstår dennes behov, og så er deres mål at øge salget og skabe vækst hos deres kunder. Blandt kunderne finder du Autocentralen, Din Bilpartner, Fødevarestyrelsen og WeStudy.

“Mød ind og vær glad - og gå hjem og vær endnu gladere, lyder det hos Webstarters”

Mød ind og vær glad - og gå hjem og vær endnu gladere, lyder det hos Webstarters. Her har vi nemlig at gøre med en virksomhed, hvor man vægter medarbejderne højt. Der er højt til loftet og en god stemning på kontoret, de løfter i flok og tror på et godt fællesskab og et sundt arbejdsmiljø. Der bruges tid på teambuilding og udvikling af den enkelte medarbejder.

Er man ansat hos Webstarters skal man ikke være der af nød, men af lyst - da det er lysten der driver værket. Virksomheden fik da også meget medieomtale, da de meldte ud, at de gav nyansatte medarbejdere 3 måneders løn, hvis de sagde op inden for den første måned, en ordning der giver god mening i forhold til at minimere risikoen for længerevarende fejlansættelser.

Webstarters har leveret positive økonomiske resultater fra dag et, og bruttofortjenesten er steget fra 611.000 i 2016 til 3.200.000 i 2018.

Besøg virksomheden på www.webstarters.dk.