3D printcentret NEXTTECH og Sjølund maskinfabrik kan nu præsentere 3D metalprinter til Kolding. Printeren er den første af sin slags i Norden og skal stå hos NEXTTECH. Den forventes at være klar til at tage i brug primo 2019.

21. januar 2019

Metalprinteren er af mærket Markforged Metal X og adskiller sig fra andre metalprintere ved, at være benytte sig af sintrings-teknologi, men det er nok især den lavere pris og dens brugervenlighed der må være de helt store fordele.

”Der er et stort marked indenfor metalprint, bil- og luftfartsindustrien benytter sig allerede af denne teknologi, men med denne printer, bliver det nemmere for de små og mellemstore virksomheder at få adgang til 3D metalprint.” siger Karsten Friis Hansen, Direktør.

Printeren har også sine begrænsninger, her kan blandt andet nævnes, at der er en grænse for byggestørrelsen. Derudover er det i øjeblikket kun muligt at printe i få materialetyper, men i løbet af 2019 vil der blive tilføjet flere metallegeringer.

Markforged Metal X benytter sig af teknologien kaldet ADAM (Atomic Diffusion Additive Manufacturing), og er en ny måde at lave metalemner på. I printprocessen adskiller den sig ved at der printes med metaltråd tilsat voks og plastik. Voksen fjernes ved at printemnet vaskes inden det sintres. I sintreprocessen brændes plastikken væk og metallet smelter sammen.

NEXTTECH har siden de modtog metalprinteren tilbage i november, arbejdet målrettet på at få installeret printeren, som har krævet blandt andet tilslutning af argon, udsugning og elektriske installationer. Der mangler stadig lidt arbejde, inden printerne forventes at kunne tages i brug.

For yderligere information kontakt Direktør Karsten Friis Hansen på tlf. 2536 3722 eller email kfh@nexttech.dk