Tour de France kommer til Danmark i 2022, og søndag den 3. juli lægger Kolding Kommune asfalt til en del af den ca. 180 km lange etape fra Vejle til Sønderborg.

1. september 2021

Du behøver ikke have fulgt meget med i Tour de France for at vide, at en stor del af dét, som gør touren til noget særligt, er de mange sjove, skæve og skøre indslag langs ruten. Det er alt fra broer klædt i gul eller store solsikkemarker til lokale der står med håndmalede skilte, gule, prikkede eller grønne t-shirts og franske flag.

Har du en god ide til et projekt, et arrangement, en happening eller andet, som kan være med til at gøre Tour de France 2022 til en festlig begivenhed i Kolding? Så kan du nu søge midler til dit projekt. Alle har mulighed for at byde ind med indhold og måske få økonomisk støtte.

Fristen for at søge puljen er fredag den 22. oktober 2022. Der er afsat 300.000 kr. til lokale initiativer.

Aktiviteterne, der søges til, skal foregå i perioden op til Tour de France dvs. i første halvår af 2022 eller på selve løbsdagen den 3. juli.

Hvad kan man søge til?
Tour de France-puljen støtter arrangementer og initiativer, der har Tour de France som tema i en bred forstand, og som medvirker til at løbsdagen og perioden op til bliver en festlig begivenhed.

Det kan være et cykelløb for børn, storskærmsarrangementer, et foredrag om cykelsport, en klassisk koncerter på ruten, en kunstudstilling om cykler, udsmykning af træer og stakit – mulighederne er mange, og det er stort set kun fantasien der sætter grænser.

Aktiviteten skal bare foregå i Kolding Kommune i første halvår af 2022 eller på selve løbsdagen den 3. juli, der skal være offentlig adgang, og man skal selv finansiere 50 pct. af udgifterne.

Hvem kan søge?
Alle kan søge puljen: Sportsklubber, virksomheder, kulturelle foreninger, institutioner, sammenslutninger, enkeltpersoner og alle andre, som har lyst til at tage initiativ til en aktivitet.

Hvornår og hvordan skal man søge?
Du skal søge Tour de France-puljen senest fredag den 22. oktober 2021. Ansøgninger skal du sende digitalt - læs mere om puljen og søg penge til din ide.

Du skal medsende en beskrivelse af dit projekt og et budget.

Har du spørgsmål?
Læs mere om Tour de France i Kolding Kommune 2022.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte projektleder i Kolding Kommune, Kristina Ladager, på kria@kolding.dk eller tlf. 7979 1736.