Via tilskud fra Fonden for House of Innovation bliver der til februar etableret en container med et produktionskøkken på pladsen foran Posthuset på Banegårdspladsen. StartHUBkitchen bliver navnet, og køkkenet skal fungere som test-facilitet for iværksættere med en fødevarerelateret idé. Sammen med testfaciliteterne bliver der mulighed for et mentorforløb for et mindre antal iværksættere.

15. december 2022

En del iværksætteridéer bliver bremset i de tidlige faser, selv om idéen har stort potentiale, og det gælder i særlig grad, når der indgår fødevarer, da der er en række ressourcekrævende forhold, der skal være på plads fra begyndelsen.

Med et flot tilskud fra Fonden House of Innovation, bliver der nu skabt et iværksættermiljø for fødevareproducenter og –koncepter, hvor de får mulighed for at teste og afprøve produktet, men hvor de også kan få faglig kompetent sparring i et acceleratorforløb, hvor der også tænkes socialøkonomisk forretningsudvikling med involvering af ressourcer på kanten af arbejdsmarkedet.

StartHUBkitchen skal medvirke til at kvalificere mindst 20 lokale iværksætteridéer i løbet af 3 år, heraf 12 i mentorforløb. Desuden vil der være mulighed for at lave åbne workshops for øvrige interessenter og involvering af kommercielle fødevarevirksomheder med henblik på at realisere nye muligheder og teste potentialer.

Det er Anette Møller Therkelsen der bliver fast tilknyttet som mentor på projektet. Anette står også bag den socialøkonomiske virksomhed Multifoods og Nord Concepts ApS, der primært laver catering til events.

Miljøet bliver bygget op om en specialindrettet container, der opfylder betingelserne for at producere fødevarer. Containeren bliver konstrueret med særlig tanke på recycling og bygget af en socialøkonomisk virksomhed, Made by Hall, der allerede har erfaring med design af og opbygning af ”genbrugscontainer”.

Containeren bliver flytbar, så den kan bruges i hele kommunen. Projektet løber i første omgang i 3 år, hvorefter ejerskabet overgår til det socialøkonomiske fællesskab Kulturkooperativet. Projektet er tilgængeligt og gratis for alle.  

Vil du høre mere om projektet? Tag straks fat i

Fonden House of Innovation har til formål, at understøtte kommunens iværksættere og skabe iværksættermiljøer, og har i 2022 udloddet en del af deres midler til lokale projekter, som skal være med til at understøtte iværksættere i kommunen. Bestyrelsen består af formand Henrik Larsen, adm. direktør, Lea Ejendomspartner; Peder Kjølhede, direktør, Kjølhede Management; Steffen Yde, Distributionschef, Nobia og Tove Gæmelke, Erhvervschef, Business Kolding.

Læs mere om Fonden House of Innovation