Fonden House of Innovation blev i sin tid oprettet af Business Kolding, med det formål at drive iværksætterhuset "House of Innovation", som lå på hjørnet af Jernbanegade og Fredericiagade i Kolding midtby.

I 2016 blev de to ejendomme, som husede House of Innovation, solgt til en lokal, privat aktør, som ønskede at udvikle iværksætterhuset, og som havde de fornødne kompetencer og resurser til, at foretage en presserende nødvendig renovering af ejendommene til en tidssvarende standard. Idag finder du et driftigt og innovativt, privatdrevet, kontormiljø på adressen, som Business Kolding er stolte af, at have været med til at igangsætte.

I forbindelse med salget af ejendommene, blev alle aktiviteter vedr. iværksætteri hjemtaget til Fonden Business Kolding, som nu yder vejledning, gratis rådgivning og aktiviteter målrettet kommunens iværksættere fra egne lokaler.

Fonden House of Innovation er under likvidation, og Fondens resterende midler er udloddet til projekter og aktiviteter der skal understøtte iværksættere og iværksættermiljøer i Kolding Kommune.

God fondsledelse

Fonden House of Innovation følger de af Komitéen for god Fondsledelse udarbejdede anbefalinger. Redegørelsen for god fondsledelse findes for regnskabsårene her: 20152016, 201720182019, 2020, 2021 og 2022.

Fonden har bl.a. udloddet midler til følgende projekter

De unge, der er er tilmeldt fritidsaktiviteter i Coding Pirates Kolding, kan se frem til endnu flere aktiviteter. Fonden House of Innovation har nemlig givet 226.000 kr. til foreningens arbejde. Læs mere...
Via tilskud fra Fonden for House of Innovation bliver der til februar etableret en container med et produktionskøkken på pladsen foran Posthuset på Banegårdspladsen. StartHUBkitchen bliver navnet, og køkkenet skal fungere som test-facilitet for iværksættere med en fødevarerelateret idé. Sammen med testfaciliteterne bliver der mulighed for et mentorforløb for et mindre antal iværksættere. Læs mere...