Digitaliseringen af virksomheder har været en af de mest markante tendenser i erhvervslivet i de seneste år. Virksomheder i alle brancher og størrelser har i stigende grad erkendt, at digitaliseringen kan hjælpe dem med at effektivisere deres arbejdsprocesser, øge produktiviteten og forbedre kundeoplevelsen. En af de mest lovende teknologier inden for digitalisering er kunstig intelligens.

21. april 2023
Morten Bjørn Hansen

Kunstig intelligens er en teknologi, der giver computere mulighed for at tage beslutninger og udføre opgaver, der normalt kræver menneskelig intelligens. Dette åbner op for en række muligheder for virksomheder, da kunstig intelligens kan bruges til at automatisere en række opgaver, som tidligere skulle udføres manuelt, og samtidig give virksomhederne mulighed for at indsamle og analysere store mængder data på en mere effektiv måde.

En af de mest oplagte anvendelser af kunstig intelligens i virksomheder er inden for marketing og salg…

Sådan lød indledningen på den klumme, jeg fik Chatgpt til at skrive på små 25 sekunder. Det var sekunder! Ikke minutter, og jeg fik de 600 ord, som jeg havde bedt om. Havde jeg krævet en joke om kunstig intelligens til at begynde med, havde jeg fået det med.

For Chatgpt, og hendes mange fætre, er den perfekte kollega. Forsøger at følge din instruks så præcist som muligt, har aldrig en sygedag og skal ikke have kaffe.

Jeg tror alle som har forsøgt sig med den kunstige intelligens er dybt fascineret og voldsomt skræmt på én og samme tid. Vi kan godt se, at den nye teknologi kan udføre opgaver, som vi mennesker varetager i dag – både hurtigere og bedre. Langt hurtigere.

Jeg har den grundtilgang til de nye digitale teknologier, at det handler om at se mulighederne. Og jeg tror fuldt og fast på, at det handler om mennesker med maskiner, ikke mennesker mod maskiner.

Se den kunstige intelligens som et nyt værktøj, der kan løfte produktiviteten helt utroligt, hvis bare den bruges rigtigt. Derfor vil Business Kolding sætte fokus på de nye muligheder, og vi vil arbejde for, at virksomhederne i vores område tager teknologien til sig.

For lige så mange muligheder kunstig intelligens rummer, lige så stor en trussel vil det være for din virksomhed, hvis I lukker øjnene og lader som om det ikke vil forandre måden vi arbejder på.

Er du interesseret i ChatGPT, så tilmeld dig arrangementet: