De unge, der er er tilmeldt fritidsaktiviteter i Coding Pirates Kolding, kan se frem til endnu flere aktiviteter. Fonden House of Innovation har nemlig givet 226.000 kr. til foreningens arbejde.

15. december 2022

Coding Pirates Kolding underviser unge mellem 11-17 år i kodning og teknologiforståelse i deres fritid. Målet er at fange og udvikle de unges interesse for nye teknologier, og øge antallet af IT-foretagsomme unge i Kolding.

Med den store donation fra Fonden House of Innovation er det nu muligt at indkøbe bedre teknologiudstyr og materialer, der gør det muligt at inspirere børn og unge sammen med dygtige frivillige i kreative fællesskaber, der skaber en talentmasse, som virksomheder i fremtiden kan rekruttere fra. Nogle af midlerne er også afsat til en række åbne events, der afholdes i løbet af 2023. Virksomhederne har massiv fokus på de teknologiske muligheder, og de unge fra Coding Pirates er derfor vigtige for den fremtidige rekruttering. I Coding Pirates lærer de unge tidligt at bruge teknologier, som allerede bruges i forskellige virksomheder.

De nørder blandt andet med Python, som er et avanceret kodesprog, og som kan bruges til kunstig intelligens. De arbejder også med mere basal kodning som JavaScript, som især kan bruges, hvis man gerne vil være programmør samt blokkodning i form af scratch. Desuden køres der også med et såkaldt maker-spor. Her kan de unge selv bygge og kode robotter, de lærer at skære med 3D laserteknik og så kan de f.eks. bygge deres egen bluetooth højtaler helt fra bunden.

Om Fonden House of Innovation
Den lokale fond har til formål, at understøtte kommunens iværksættere og skabe iværksættermiljøer, og har i 2022 udloddet en del af deres midler til lokale projekter, som skal være med til at understøtte iværksættere i kommunen. Bestyrelsen består af formand Henrik Larsen, adm. direktør, Lea Ejendomspartner; Peder Kjølhede, direktør, Kjølhede Management; Steffen Yde, Distributionschef, Nobia og Tove Gæmelke, Erhvervschef, Business Kolding.

Læs mere om Fonden House of Innovation her