Der var kamp om pladserne, da der i sommer skulle udvælges ti ambitiøse startups til deltagelse i det nye acceleratorprogram Impact StartUp Danmark.

4. december 2020

En af de virksomheder fra Kolding, der deltog i første runde, er SHEworks Atelier, en socialøkonomisk virksomhed, der skaber arbejdspladser til flygtningekvinder på kanten af arbejdsmarkedet. Med udgangspunkt i industriens restprodukter upcykler og designer de æstetiske og miljørigtige produkter for virksomheder.

- Vi har været med i Impact StartUp Danmark programmet siden september måned, fortæller stifter af SHEworks Atelier Solveig Søndergaard. Først og fremmest har vi virkelig fået skubbet virksomheden i den rigtige retning. Vi er blevet helt skarpe på vores marked, vores kunder og ikke mindst vores forretningsmodel. Vi har også fået prøvet nogle idéer af. Sidst men ikke mindst, så har vi fået et netværk af impact-virksomheder, som vi kan spejle os i og sparre med, og så har vi fået stor hjælp af de professionelle forretningsudviklere i projektet.

“Vi er blevet helt skarpe på vores marked, vores kunder og ikke mindst vores forretningsmodel”

Solveig Søndergaard, SHEworks

- Jeg kan på det varmeste anbefale, at man søger om at komme med på denne camp, slutter Solveig.

Nu varmes der op til hold 2 med start i slutningen af januar 2021, og det er igen muligt for iværksættere at søge én af de eftertragtede gratis pladser til det 18 måneder lange forløb.

Impact StartUp Danmark, som Den Sociale Kapitalfond og Industriens Fond står bag, har til formål at professionalisere iværksætterne og matche dem med impact investorer, så de bliver klar til at skabe nye løsninger til gavn for samfundet og Danmarks konkurrenceevne.

Iværksætterne deltager i bootcamps, pitchdag, demodag, hvor iværksættere møder nye investorer, og til sidst et advisory-forløb, hvor virksomhederne får koblet deres egen forretningsudvikler på til sparring og udvikling. Alt sammen tilrettelagt fleksibelt, så du også har tid til at passe din virksomhed.

Ansøgningfrist 18. december 2020. Søg på: www.impactstartup.dk

Det får du:

 • Forretningsudvikling – Individuel sparring
 • Impact management – Vi styrker din evne til at styre efter resultater på flere bundlinjer
 • Praktisk arbejde – Vi hjælper med udvikling af virksomhedens hovedområder
 • Kommercialisering – Vi giver støtte til udvikling af det kommercielle og sociale potentiale
 • Netværk – Vi skaber netværk til andre startups, den offentlige sektor, eksperter og kunder
 • Investorkontakt – Vi præsenterer dig for potentielle finansieringspartnere
 • Nordisk rækkevidde – Vi hjælper dig på den nordiske arena, da vi sammen med vores nordiske partnere kører tilsvarende forløb i Norge, Sverige og Finland
 • Kapitaltilførsel – Du har mulighed for at blive en af de virksomheder, der får 50.000 kr

Fakta
 • Impact StartUp er en fælles nordisk accelerator, hvor vi kører simultane forløb med fælles impact tema i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Herigennem er det ambitionen at skabe en nordisk platform for fælles læring og erfaringsudveksling, ligesom vi ønsker at gøre en nordisk skalering mere tilgængelig for de sociale iværksættere, der indgår i acceleratorprogrammerne.
 • Impact StartUp Danmark støttes med 5 mio. kroner af Industriens Fond og fungerer som den danske del af det samlede nordiske initiativ.
 • Sociale iværksættere er kendetegnet ved at have en forretningsmodel, der tilbyder løsning af nogle af velfærdsstatens udfordringer, mens impact investorer er investorer, der placerer deres investeringer i virksomheder, der drives med udgangspunkt i et ønske om at udvise samfundsansvar.
 • Den Sociale Kapitalfond investerer kapital og kompetencer i virksomheder og organisationer, som bidrager til at løse sociale problemer. Når de vokser, kan vi både hjælpe flere mennesker og sikre det finansielle afkast. Den Sociale Kapitalfond faciliterer Impact StartUp Danmark og har en lang erfaring i at forretningsudvikle virksomheder på både den finansielle og den sociale bundlinje.
 • Læs meget mere på www.impactstartup.dk. Det er også her, du tilmelder dig.