Hos Business Kolding har vi et stort netværk af frivillige rådgivere og mentorer, der hjælper virksomheder og iværksættere i vores gratis rådgivningstilbud hver torsdag, men også i længerevarende mentorforløb. Knap 50 professionelle rådgivere fra Kolding kommunes erhvervsliv bidrager på skift i Gratis Rådgivning og har allerede haft mere end 130 samtaler i 2023, mens 38 mentorer er tilmeldt vores mentorkorps. Mød her mentor Henrik Bekker, der til daglig er direktør hos Dencon Foods.

1. september 2023

Henrik Bekker har selv været iværksætter – længe inden det blev et begreb. I 1995 startede han en handelsvirksomhed inden for fødevarer sammen med 3 partnere. Henrik, der er bosiddende i Kolding, fortæller:

“Vi er 40 medarbejdere, og vores omsætning er gået fra 12 mio. det første år, til i dag hvor den er over 500 mio. årligt.”

Henrik Bekker, Dencon Foods

- I dag har vi et kølehus i Haderslev med 6.000 pladser, samt salgskontorer i Sverige, Finland og Estland, så vi kan servicere det nordiske marked. Vi er 40 medarbejdere og vores omsætning er gået fra 12 mio. det første år, til i dag hvor den er over 500 mio. årligt.

Idéen var, dengang som nu, at finde de bedste kvalitetsråvarer til forbrugere og kokke på de markeder, hvor de er tilstede.

- Igennem tiden har jeg haft mange udfordringer: finansiering, plads, kunder, konkurser hos kunder, råvarermangel, markedsanalyser, messer, salgskanaler, digitalisering, kontrakter, samhandelsaftaler, markedsføring, leverandører, medarbejdere osv., fortæller Henrik. Men vi er kommet igennem valutakriser, 9/11, opsving, finanskriser, smørkrise, pandemi og inflation, selv om det har givet hår på brystet og sved på panden.

Selvom det er mange forskellige scenarier, så har de noget tilfælles, og mange ting gentager sig. Og skal man styre skibet sikkert igennem, gælder det om at analysere verden omkring sig og reagere hurtigt.

Det er en helt speciel situation, når man som helt grøn i egen virksomhed står overfor sådanne uvante situationer, og måske man tøver, fordi det er usikkert farvand.

“Sparring og dialog med de mennesker som er så vanvittigt passionerede omkring deres drøm og at ændre verden er fantastisk at opleve, og det giver faktisk også mig noget tilbage, som jeg ikke kan købe i en butik.”

Henrik Bekker, Dencon Foods

- Da jeg så banneret hænge på gavlen hos Business Kolding, kontaktede jeg straks Leendert Bjerg og bød mig til, da jeg mener, at det er her jeg bedst kan give noget tilbage. Sparring og dialog med de mennesker som er så vanvittigt passionerede omkring deres drøm og at ændre verden er fantastisk at opleve, og det giver faktisk også mig noget tilbage, som jeg ikke kan købe i en butik.

- Mit formål med at hjælpe er at lære iværksættere at komme igennem et stormfuldt hav med deres idé. En ægte iværksætter drives af sin passion omkring produktet. Det er den entusiasme, som gør, at et produkt kan blive en succes. Jeg vil gerne give råd ud fra de erfaringer, jeg har haft, således at opfinderen ikke drukner i problemer, som måske kan løses med de rigtige input og gode spørgsmål. Jeg hjælper også med at komme rigtig fra start. Det kan være aftaler mellem stiftere eller at få de basale formalia på plads, så virksomheden er godt stillet.

Henrik er også blevet brugt til at mægle i situationer hvor stifterne ville hver sin vej. Her skal man både tilgodese virksomheden, stifterne, og de mennesker som stopper, så man finder en fair løsning, så virksomheden kan drives videre.