Da Ronnie Olesen var 15 år vågnede han op en morgen, lam i benene, og med en efterfølgende dom fra lægerne om et liv i kørestol. I dag ca. 8 år senere står han, uden mén, med egen virksomhed, der specialiserer sig i salg af computere og gamingudstyr og en omsætning på flere millioner.

12. juni 2020

Ronnie Olesen startede Geekd.dk for 3½ år siden hjemme i svigerforældrenes stald. Senere åbnede han butik i Ølgod, hvor han samtidig kunne have lager, men i juni i år tog han springet og flyttede både butik og lager til Kolding, og kunne d. 6. juni åbne dørene på Mønten 2.

Ronnie Olesen i den nye butik på Mønten 2

Ud over fysisk butik og lager, så danner Mønten 2 også rammen om computerværksted, fotostudie, gamerhule og streamerlounge, hvor kendte youtubere kan streame direkte fra butikken.

“Det er vigtigt for mig, at det bliver en oplevelsesbutik - man skal kunne se lyset i tastaturet, opleve lyd og billede og vi vil gerne have de lidt nørdede ting i butikken.”

Ronnie Olesen, Geekd.dk

- Det er vigtigt for mig, at det bliver en oplevelsesbutik, forklarer Ronnie. Man skal kunne se lyset i tastaturet, man skal kunne opleve lyd og billede, og vi vil gerne have de lidt nørdede ting i butikken.

Geekd.dk, som Ronnie stiftede sammen med en kammerat, deltog tidligere i år i Løvens Hule, men kort tid før sprang kammeraten fra, og Ronnie måtte deltage i det populære TV-program alene. Han gik derfra med en investering på 400.000 kr. fra Coolshop-indehaver Jacob Riisgaard.

- Jeg håbede på at få Jacob med som investor, og det lykkedes, forklarer Ronnie om oplevelsen i Løvens Hule. Det har været en utrolig god oplevelse, for med investeringen følger også en masse know-how omkring bl.a. økonomi og distribution.

Efter deltagelsen i Løvens hule har Danmarks mest kendte youtuber Alexander Husum også købt sig ind i virksomheden.

- Alexander er lige så passioneret som mig, fortæller Ronnie. Vi er blevet rigtig gode kammerater, og så er det dejligt at have en med på iværksætterrejsen og en at give en high-five, når det går godt.

“Det dejligt at have en med på iværksætterrejsen og en at give en high-five, når det går godt.”

Ronnie Olesen, Geekd.dk

Da Ronnie vågnede med en diskusprolaps i ryggen omkring nervebanerne og lam i benene, startede et længere genoptræningsforløb. Den gang kæmpede han for at komme til at gå igen, i dag kæmper han for økonomisk uafhængighed.

- Hvis noget lignende skulle ske igen, så ønsker jeg at være økonomisk uafhængig. Jeg vil ikke være en byrde for samfundet, forklarer Ronnie. Jeg har altid været sådan lidt ”kan-selv-vil-selv”.

Ronnie lægger mange timer i virksomheden, det bliver ofte til 14 timer på en dag, men når det er ens interesse og passion, så er det ok, fortæller han.

Han har da også geninvesteret alt i virksomheden, og har endnu ikke trukket løn ud til sig selv. Han vil hellere, at der bliver råd til en ansat, så han kan udvikle virksomheden, og dermed vækste både den fysiske forretning og onlinedelen.