Bæredygtighedshuset har taget hul på et nyt, spændende kapitel i lokaler på Kolding Bibliotek. De tidligere rammer i gågaden (Jernbanegade) er nu skiftet ud, og der venter en spændende fremtid som biblioteks-roomie.
18. august 2023
Bæredygtighedshuset er Kolding Kommunes knudepunkt for bæredygtighed og grøn omstilling. Det er stedet, hvor borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og Kolding Kommune kan sætte skub på den bæredygtige omstilling og frit kan dele viden, idéer og inspiration inden for bæredygtighed.
Flytter sammen med Kolding Bibliotekerne
Nogen har brugt sommeren på ferie, andre har pakket Kolding Kommunes Bæredygtighedshus ned i flyttekasser og har også tømt dem igen. Og vupti … står der et nyt Bæredygtighedshus fikst og (næsten) færdigt på Kolding Bibliotek klar til nye eventyr.
Altså nyt og nyt. Det hele er selvfølgelig gammelt og genbrugt og Bæredygtighedshuset ligner på mange måder sig selv i den nye ramme.
Plads til udstillinger
Der er en ’stue’, hvor alle er velkomne til at slå sig ned i det bæredygtige fællesskab. Der er et udstillingsområde – ny udstilling er klar den 1. september. Og endelig er der kontoret, hvor Bæredygtighedssekretariatet og fagspecialisterne slår deres folder.
Officiel åbning
Selv om Bæredygtighedshuset først åbner officielt den 1. september, skulle vi hilse og sige, at alle er mere end velkomne til at kigge forbi for at se de nye lokaler, stille spørgsmål og få en bæredygtig snak!
At Bæredygtighedshuset og Koldingbibliotekerne har slået pjalterne sammen under samme tag giver god mening på flere planer:
“Ved at pulje ressourcerne får vi for det første en større trækkraft, hvor Bæredygtighedshuset og biblioteket sammen kan udvikle nye idéer, projekter og indsatser.”
Knud Erik Langhoff, Borgmester
- Ved at pulje ressourcerne får vi for det første en større trækkraft, hvor Bæredygtighedshuset og biblioteket sammen kan udvikle nye idéer, projekter og indsatser. Og for det andet er der et stort potentiale for at nå ud til mange flere borgere ved at være til stede, der, hvor der i forvejen kommer mange mennesker, fortæller borgmester Knud Erik Langhoff, der også peger på, at bofællesskabet er en mulighed for bedre at udnytte de kommunale kvadratmeter.