Der er en mangeårig tradition for at understøtte iværksætteri i Kolding Kommune, og det er kommet rigtig mange iværksættere og nye virksomheder til gode. Vækstfonden har nu kigget på helt nye tal for iværksætteri og fundet Kolding helt i top.

14. januar 2021

Det er Kolding Kommune der løber med sejren, når Vækstfonden kigger på de nyeste tal i CVR-registret for nyoprettede CVR-numre i de sydjyske kommuner. Hele 435 virksomheder har stiftet CVR-nummer i Kolding Kommune fra januar til november 2020.

“At Kolding tager førstepladsen i hele Syd- og Sønderjylland vidner om de åbenlyse fordele, der er ved at lægge sin virksomhed her”

Jørn Pedersen, borgmester i Kolding

- Jeg er vildt begejstret over, at der er skabt SÅ mange nye virksomheder i Kolding Kommune i et år, der har været præget af corona-pandemien, fortæller en glad borgmester i Kolding, Jørn Pedersen. At Kolding tager førstepladsen i hele Syd- og Sønderjylland vidner om de åbenlyse fordele, der er ved at lægge sin virksomhed her. Vi ligger centralt i landet. Og vi har et fantastisk godt rekrutteringsgrundlag i kraft af en stor arbejdsstyrke og det nødvendige uddannelsessystem fra erhvervsskole til universitet. Og så arbejder alle relevante parter sammen om at skabe de bedst mulige rammer for erhvervslivet. 

Business Kolding er netop en af de parter, der hverdag arbejder for gode rammer for iværksætterne via sparring, workshops og events. Direktør ved Business Kolding, Morten Bjørn Hansen, begrunder de flotte tal således:

“Nu skal vi have fokus på, at de nye virksomheder får de bedste muligheder for at vokse sig store.”

Morten Bjørn Hansen, Business Kolding

- Der kommer flere og flere tilbud til iværksættere i Kolding. Uddannelsesinstitutionerne hjælper studerende i gang, Business Kolding stiller rådgivning gratis til rådighed, og i samarbejdet omkring Startup Club Kolding kommer der flere og flere initiativer rettet mod iværksætterne. Som en meget stærk uddannelseskommune er det helt åbenlyst, at vi skal have ambitioner om at få mange nye virksomheder. Nu skal vi have fokus på, at de nye virksomheder får de bedste muligheder for at vokse sig store.

Bredden i de iværksætterne er stor, lige fra den ledige der starter i et 6-ugers iværksætterforløb til serieiværksætteren, der har været det hele igennem før.

- Vi skal være meget opmærksomme på, at iværksætterne er tæt på at være lige så forskellige, som alle vi andre er. Der er medarbejderen, som starter sin egen virksomhed, fordi han har fået en god ide. Der er den studerende, som altid har drømt om at have sin egen virksomhed og som ser alle afsnit af Løvens hule. Der er højtuddannede og selvlærte, bagere og IT-virksomheder. Vi skal kunne rumme dem alle, og tilbyde dem attraktive vilkår. Tallene tyder på, at vi ikke er så ringe endda til det, forklarer Morten.

Også Henrik Holst, Senior Director i Vækstfonden, Vojens, ser muligheder i de mange iværksættere, der har valgt at ”trodse” Coronakrisen:

“Det er nogle af de virksomheder, der om et par år vil vokse sig store og bidrage til at sætte Kolding og Sydjylland på Danmarkskortet”

Henrik Holst, Senior Director i Vækstfonden

- Nye virksomheder er med til at skabe lokal vækst og arbejdspladser. Det er nogle af de virksomheder, der om et par år vil vokse sig store og bidrage til at sætte Kolding og Sydjylland på Danmarkskortet. Derfor er det rigtig glædeligt at se, at der trods Coronakrisen fortsat er god aktivitet, når det kommer til at starte nye virksomheder. I Vækstfonden vil vi gerne være med til at understøtte vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det gælder i høj grad også i Kolding og omegn, og derfor har vi en række kollegaer, som arbejder målrettet med at understøtte selskaber i netop Kolding kommune.

Kolding ligger i front på nye iværksættere, men også Esbjerg følger godt med. Derfra er der et godt stykke ned til Aabenraa, der indtager 3. pladsen. De mange nye iværksætter giver et godt fundament for at skabe vækst og arbejdspladser, ikke bare i Kolding Kommune, men i hele Sydjylland.

Nystiftede virksomheder i Sydjyllands kommuner

KOLDING

435

ESBJERG

402

AABENRAA

195

FREDERICIA

165

SØNDERBORG

156

HADERSLEV

152

VARDE

133

VEJLE

122

VEJEN

122

TØNDER

103

BILLUND

92

FANØ

7